یکی از روزنامه های ترکیه روز دوشنبه 29 ژوئن خبر از آمادگی این کشور برای مداخله نظامی در شمال سوریه دادند. این رسانه ها به تحولات اخیر در مناطق مرزی سوریه اشاره کردند و تصرف شهر تل ابیض توسط حزب کردی "حمایت مردمی" و پیشروی گروه داعش در روستاهای اطراف حلب را عامل این آمادگی نظامی دانستند.
روزنامه "ینی شفق" (نزدیک به حزب حاکم عدالت و توسعه)، روز دوشنبه نوشت که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در باره مداخله نظامی در سوریه با احمد داووداغلو، نخست وزیر به گفتگو پرداخته، و رئیس ستاد ارتش از آمادگی 18 هزار نیروی نظامی خبر داده است.

اتهام خشونت قومی کردها

به نوشته این روزنامه مداخله نظامی ترکیه در زمانی مطرح می شود که گفته شده نیروهای کرد اقوام ترکمن و عرب را از نواحی شمالی سوریه بیرون می راند تا یک منطقه کردنشین مستقل در این نواحی با همکاری رژیم اسد و گروه داعش ایجاد کند.
این روزنامه به جلسات متعددی اشاره می کند که اردوغان با روسای ستاد ارتش و نیروهای امنیتی و نخست وزیر در مورد ایجاد یک منطقه امن در شمال سوریه داشته و به گفته این روزنامه ارتش و نیروهای امنیتی تا روز جمعه آماده چنین ماموریتی خواهند بود.

به نوشته ینی شفق، اردوغان 6 جلسه امنیتی برای مداخله نظامی در آنکارا، پایتخت ترکیه برگزار کرده و از نخست وزیر و نجدت اوزال، رئیس ستاد ارتش خواسته تا آمادگی نظامی را بصورت رسمی تدارک ببینند.

احتیاط ارتش ترکیه

این روزنامه اضافه می کند که با وجود آمادگی ارتش ترکیه برای مداخله نظامی در شمال سوریه و در منطقه مارع در اطراف حلب، این مداخله می تواند خلاف قوانین بین المللی باشد، و به همین دلیل وزارت امور خارجه ترکیه اقدام به توضیح این عملیات به کشورها دیگر کرده است.
در گزارش این روزنامه آمده که این عملیات قرار است در 110 کیلومتر از نوار مرزی ترکیه با سوریه انجام شود و تا عمق 28 تا 33 کیلومتر در خاک سوریه پیشروی کند.

این روزنامه اضافه می کند که ارتش ترکیه نسبت به مداخله نظامی در سوریه با احتیاط برخورد می کند، و آنرا خلاف قوانین بین المللی می داند. برای برطرف کردن این مانع، دولت ترکیه هم اکنون تماس های بین المللی برای توضیح این عملیات برقرار کرده است.

سناریوهای احتمالی مداخله

روزنامه ینی شفق، یک سناریو را موافقت جامعه بین المللی با مداخله نظامی ترکیه در شمال سوریه می داند، که در آن ترکیه از پشتیبانی بین المللی برای این عملیات برخوردار می شود.
در سناریوی دوم، دولت ترکیه پشتیبانی جامعه بین المللی را نخواهد داشت، که در این صورت این کشور قرار است از مدل جنوب لبنان و اشغال آن توسط نیروهای اسراییل پیروی کند. اسراییل جنوب لبنان را با استدلال حفاظت از امنیت ملی خود و بدون پذیرش بین المللی برای مدتی اشغال کرد.