بحران جانشینی در ایران و بازگشت محسن رضایی به سپاه پاسداران
پاسدارمحمدمحسن سازگارا، از نادر مؤسسان اولیه سپاه پاسداران، در مصاحبه با رادیو بین المللی فرانسه گفته است که بازگشت محسن رضایی به سپاه پاسداران با مسئلۀ یا بحران جانشینی آیت الله خامنه ای به ویژه با بالا گرفتن اخبار بیماری او بی ارتباط نیست.
گزارش "خبر آنلاین"، محسن رضایی با موافقت رهبر جمهوری اسلامی ایران پس از هجده سال به سپاه پاسداران بازگشت و قرار است در دانشگاه "امام حسین" سپاه پاسداران "تجارب خود را تدریس کند". نزدیکان فرماندۀ پیشین سپاه پاسداران گفته اند که پس از بازگشت به سپاه پاسداران، محسن رضایی دیگر فعالیت سیاسی نخواهد داشت و به همین دلیل از "جبهۀ ایستادگی" نیز استعفا داده است.
خود محسن رضایی هدف از بازگشت اش به سپاه پاسداران را "بازگشت به ارزش های انقلاب اسلامی و پاسداری از آنها و همچنین تقویت بنیه علمی دانشگاه سپاه پاسداران" اعلام کرده است.
محمدمحسن سازگارا، پژوهشگر مقیم آمریکا و از نادر مؤسسان اولیه سپاه پاسداران، در مصاحبه با رادیو بین المللی فرانسه گفته است که بازگشت محسن رضایی به سپاه پاسداران با مسئلۀ یا بحران جانشینی آیت الله خامنه ای به ویژه با بالا گرفتن اخبار بیماری او بی ارتباط نیست. محسن سازگارا همچنین گفته است که فرماندۀ پیشین سپاه پاسداران که نخستین مسئول سازمان اطلاعات سپاه نیز بوده همچنان از شبکۀ نفوذ خود در درون این نهاد تعیین کنندۀ نظامی، اقتصادی و سیاسی بهره مند است و از آنجا که سپاه پاسداران نقش کلیدی در تعیین جانشین رهبر جمهوری اسلامی پس از فوت او ایفا خواهد کرد، محسن رضایی می کوشد با بازگشت به سپاه پاسداران از هم اکنون در این زمینه نقش آفرینی کند.
محسن رضایی در سال ۱۳۵۸ به سپاه پاسداران پیوست. او از سال ۱۳۶۰ تا سال ۱۳۷۶ فرماندهی سپاه پاسداران را به ویژه در دورۀ جنگ هشت سالۀ ایران و عراق برعهده داشت. پس از خروج از سپاه پاسداران، محسن رضایی به دبیری مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد و طی دو نوبت نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد، بی آنکه توفیقی در این زمینه به دست آورد.
خود محسن رضایی در تابستان سال ۱۳۹۱ گفته بود که وی در دی ماه ۱۳۷۴ استعفانامه اش را تسلیم رهبر جمهوری اسلامی کرده بود که با مخالفت وی روبرو شد. از قرار تنها پس از انتخاب محمد خاتمی در خرداد ۱۳۷۶، رهبر جمهوری اسلامی ایران با استعفای محسن رضایی از سپاه پاسداران موافقت و طی حکمی او را به دبیری مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب کرد. خود محسن رضایی مدعی است که در آغاز رهبر جمهوری اسلامی ایران قصد داشته وی را به دبیری شورای عالی امنیت ملی منصوب کند، که به دلیل مخالفت علی اکبر هاشمی رفسنجانی عملی نشد. محسن رضایی همچنین گفته است که همان موقع به دلیل اختلافات اش با علی اکبر هاشمی رفسنجانی قصد داشته مجدداً در فرماندهی سپاه بماند که اینبار با مخالفت آیت الله خامنه ای روبرو شد که در این فاصله جانشین وی را برای فرماندهی سپاه برگزیده بود.ار اف اي فارسي
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر