۱۳۹۴ خرداد ۶, چهارشنبه

خميني باج گيري وگروگانگيري را بنياد نهاد وخامنه اي وكارگذارش روحاني آنراادامه ميدهند


سیاست

آیا جیسون رضائیان "ابزاری" برای ایران در مذاکرات اتمی است؟

سردبیر بخش بین‌المللی واشنگتن پست در گفت‌وگو با دویچه‌وله اتهام‌های ایران به جیسون رضائیان، خبرنگار زندانی این روزنامه را "ساختگی" دانسته و احتمال می‌دهد که قصد ایران "استفاده ابزاری" از این مورد در مذاکرات اتمی باشد.
جل داگلاس، سردبیر بخش بین‌المللی واشنگتن پست (چپ) در مصاحبه با خبرنگار دویچه‌وله جل داگلاس، سردبیر بخش بین‌المللی واشنگتن پست (چپ) در مصاحبه با خبرنگار دویچه‌وله
جل داگلاس، سردبیر بخش بین‌المللی روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" در مصاحبه با گزارشگر دویچه‌وله در شهر واشنگتن اتهام‌های وارده از سوی دستگاه قضایی ایران به جیسون رضائیان، خبرنگار زندانی این روزنامه در ایران را "ساختگی" شمرد.
اولین جلسه محاکمه جیسون رضائیان سه‌شنبه (۵ خرداد/ ۲۶ مه) در شعبه ۱۵ دادسرا و دادگاه انقلاب اسلامی در تهران به صورت "غیر علنی" برگزار شد و با وجود این هنوز اتهام "جاسوسی" او به روشنی تشریح نشده است.
جل داگلاس می‌گوید: «ما چیز زیادی از روند دادگاه نمی‌دانیم. همه چیز پنهانی نگه داشته می‌شود.»
نخستین جلسه دادگاه که در آن رضائیان به "جاسوسی" و "همکاری با دولت‌های متخاصم" متهم شد، سه ساعت به طول انجامید و ادامه آن به زمانی نامعلوم موکول شد.
داگلاس توضیح می‌دهد: «ما می‌دانیم که قاضی اتهام‌های او را قرائت کرده است. اما حتی وکیل او اجازه ندارد در این زمینه در انظار عمومی سخن بگوید.»
بیشتر بخوانید: علی رضائیان: اتهام جاسوسی علیه جیسون رضائیان "مضحک" است
سردبیر بخش بین‌المللی واشنگتن پست تصریح کرد که مادر و همسر متهم اجازه حضور در دادگاه را نداشتند.
جیسون رضائیان و همسرش یگانه صالحی یک تیر ۱۳۹۳ (ژوئیه ۲۰۱۴) در خانه خود در تهران بازداشت شدند. صالحی در ماه اکتبر به قید وثیقه آزاد شد. جل داگلاس در این زمینه می‌گوید: «ما با یگانه و مادر رضائیان در تماسیم. اما هیچ کدام از آنها نمی‌دانند ادامه این روند چگونه است.»
"دنیا باید این محاکمه را زیر سئوال ببرد"
جل داگلاس که سابقه چندین سال همکاری با جیسون رضائیان را دارد، در مورد سرنوشت این خبرنگار زندانی واشنگتن پست ابراز نگرانی کرد. او همزمان ابراز امیدواری کرد که جامعه بین‌الملل بعد از نخستین جلسه این محاکمه "فشار آورده و محاکمه را زیر سئوال ببرد."
جل داگلاس که این گفت‌وگو را همزمان با شروع محاکمه رضائیان انجام داده می‌گوید: «ما امیدوار بودیم که امروز بیش از این از چند و چون کار مطلع شویم، اما امیدواری‌مان بیهوده بود.»
دولت آمریکا نیز اتهام‌های وارده به رضائیان را "واهی" می‌داند و از ایران خواسته است، هر چه سریع‌تر او را آزاد کند. برناردت میهان، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا برگزاری غیر علنی اولین جلسه محاکمه خبرنگار واشنگتن پست را نشانه‌ای از "نبود کامل شفافیت و حاکمیت قانون" در این پرونده می‌داند.
جل داگلاس، همکار جیسون رضائیان در گفت‌وگو با دویچه‌وله در پاسخ به این سئوال که "بدترین اتفاق ممکن چیست" می‌گوید، صحبت در این باره برایش "دشوار" است، اما دیده شده که موارد مشابه در ایران به ۱۰ تا ۲۰ سال زندان انجامیده است.
رضائیان، "ابزاری" در دست ایران؟
میودراگ زوریچ، گزارشگر دویچه‌وله با اشاره به تنش‌های طولانی میان آمریکا و ایران و مذاکرات اتمی غرب با جمهوری اسلامی می‌پرسد، آیا محاکمه رضائیان می‌تواند در این تنش‌ها مورد سوءاستفاده قرار بگیرد؟
جل داگلاس در پاسخ با تأکید بر اینکه دانستن این موضوع "دشوار" است خاطرنشان می‌سازد، با وجود این که مذاکره‌کنندگان اتمی ایران می‌گویند، ارتباطی بین مورد جیسون و مذاکرات وجود ندارد اما این احتمال قوی است که ایران "تلاش دارد از این محاکمه سود برده و از آن به عنوان اهرم فشار استفاده کند."

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر