خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از یک دیپلمات بلندپایه ایرانی که نامش فاش نشده نقل کرده که تهران «راه حل هایی سازنده» برای اختلافات باقی مانده در مذاکرات اتمی جاری در وین ارائه داده است. اما مسئولان غربی می گویند که چیز جدیدی از سوی مذاکره کنندگان ایرانی نشنیده اند.
ایران و گروه 1+5با هدف دستیابی به توافق نهایی برای پایان دادن به بحران هسته ای 12 ساله تهران، در حال برگزاری آخرین دور از مذاکرات خود در وین پایتخت اتریش هستند. هدف از توافق تعلیق بخشی از فعالیت های هسته ای ایران در برابر کاهش تحریم های این کشور است.
یک دیپلمات ایرانی در این باره به خبرگزاری ایسنا گفته است که ایران «راه حل هایی سازنده» برای از میان بردن اختلافات باقی مانده ارائه داده است. او تاکید کرد که ایران از خطوط قرمز خود عقب نشینی نمی کند.
اما دیپلمات های غربی می گویند که هیچ پیشنهاد جدیدی از ایران که بتواند بنبست موجود را بشکند، نشنیده اند.
از مهمترین اختلاف های باقی مانده، مساله تحریم هایی است که سازمان ملل متحد علیه برنامه موشک های بالستیکی ایران و فروش اسلحه کلاسیک به این کشور اعمال کرده است. روند لغو تحریم ها و تحقیقات هسته ای ایران از جمله دیگر از مسائل باقی مانده است.
یک دیپلمات غربی نزدیک به مذاکرات که خواسته نامش فاش نشود، به خبرگزاری رویترز گفته است: «ایران هیچ چیز جدیدی ارائه نداده است.» یک مسئول غربی دیگر سخنان مشابهی ایراد کرده است.
کشورهای غربی ایران را به تلاش برای دست یابی به جنگ افزارهای اتمی متهم می کنند. اما تهران اصرار دارد که برنامه هسته ای اش مسالمت آمیز است.
ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، تا کنون پنج بار ضرب الاجل تعیین شده توسط خود برای دستیابی به توافق اتمی را تمدید کرده اند. آخرین بار سه شنبه بود که ضرب الاجل تعیین شده تا روز جمعه 10 ژوئیه تمدید شد.
شامگاه سه شنبه یک مسئول بلندپایه آمریکایی به خبرنگاران گفت: «مذاکرات به لحظه حقیقت نزدیک می شود.»
او ادامه داد: «ما درخواهیم یافت که یا می توانیم به توافق دست پیدا کنیم یا نمی توانیم.»
ایران و گروه 1+5 به پیش نویس توافقنامه ای با پنج ضمیمه فنی دست یافتند که از 80 صفحه تشکیل می شود. اما این متن حاوی شماری از پرانتزها است که به مسائ مورد اختلاف اشاره دارد. یک مسئول گفته است که اختلافات در خصوص تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد از دشوارترین مسائل باقی مانده است.
یک دیپلمات غربی هم به خبرنگاران گفته است: «از میان برداشتن پرانتزهای باقی مانده بسیار بسیار دشوار به نظر می رسد.»