۱۳۹۴ تیر ۱۳, شنبه


و عملياتي ساختن توافق در پلانB


ايران اسرار
سرتيپ پاسدار رضا سراج در يك جلسه از باصطلاح كارشناسان مراكز تحقيقاتي سپاه در روز گذشته فرمول جديدي از جانب آمريكا تحت عنوان توافق سياسي در پلان Aو عملياتي ساختن توافق در پلانB در مذاكرات مطرح كرد كه آنرا يك ترفند و توطئه ناميد كه اگر تيم مذاكره كننده هشياري بخرج ندهند، خامنه اي را در بن بست جديد قرار ميدهند.
پاسدار سراج ابتدا توضيح داد كه در توافق لوزان تيم مذاكره كننده، پروتكل الحاقي، حل مسئله  PMD (موارد احتمالي نظامي) با آژانس و بازديد از سايت هاي مشخص نظامي و مصاحبه با دانشمندان هسته اي قبول كرد و  تعليق تحريم ها و نه لغو آنها را مشروط به نظر آژانس پذيرفته بود. كه خامنه اي با سخنراني 20 فروردين 94 كه مطرح كرد از نظر حقوقي توافقي انجام نشده، و شخصا تأكيد كرد اجازه نخواهد داد كه با دانشمندان هسته اي مصاحبه  و از سايت هاي نظامي بازديد شود، زير ميز توافق لوزان زد.
پاسدار سراج افزود: كري در مذاكره اش با ظريف مشخصا روي توافق لوزان بعنوان مبنا تكيه كرد و آمريكا و طرفهاي اروپائي در مذاكرات هم مرز سرخ هاي خودشان را دارند كه متاسفانه تيم مذاكره كننده ما در لوزان باعث شدند كه آنها در توافق لوزان به مرز سرخ هايشان برسند و لذا بهيچوجه كوتاه نخواهند آمد.
پاسدار سراج نتيجه ميگيرد كه:
·       در اين ميز مذاكره به توافقي كه مرز سرخ هاي خامنه اي رعايت شود، دسترسي پيدا نميكنيم  از طرف ديگر ظريف هم كه روز سه شنبه 9 تير به تهران آمد و روز بعد بازگشت، هرچند با اختيارات بيشتر بازگشت ولي خامنه اي تأكيد كرد كه در چارچوب مرز سرخ ها حركت كند. لذا نميتواند خواسته آمريكا را تأمين كند. پس به احتمال زياد يك توافق نهائي در كار نيست.
·       تمديد مذاكرات در شرايط كنوني كه تمامي امتيازات را در لوزان آمريكا و 5+1 از تيم مذاكره كننده ما كسب كرده، از اين ببعد بنفع آمريكا و اروپائي ها عمل نخواهد كرد و آنها خواهان تمديد نيستند.
·       توقف مذاكرات معادل شكست مذاكرات است كه كاملا به ضرر اوباما است و بعيد است كه به آن سمت برود.
·       بنابراين طرح و توطئه جديدي در كار است. «توافق بد را از طريق فرمولي جديد از توافق سياسي در پلان A و عملياتي ساختن توافق در پلان B.به ايران تحميل كنند...
رضا سراج افزود: به اين ترتيب  نظام سلطه “ دور زدن خطوط قرمز ايران با بهره‌گيري از فرمول جديد“ را در دستور قرار داده است. در قالب اين فرمول، برخي مباحث چالش‌برانگيز و مورد حساسيت كاملاً كنار نهاده نشده و مدتي موقت و باهدفي سياسي به حاشيه رفته تا توافقي سياسي كه رهاوردهاي موردنياز غرب را تأمين كند، به امضا برسد. طبعاً در فاز بعدي كه نوبت به نتيجه رسيدن توافق سياسي و دستيابي ايران به حقوق حقه خود باشد، با در دستور كار مجدد قرار گرفتن موضوعات به حاشيه رفته ، عملاً طرف مقابل از عمل به تعهدات خود سرباز زده و به‌اصطلاح توپ را به زمين طرف ايراني مي‌فرستد. در چنين شرايطي در صورت پافشاري ايران بر حقوق خود، غرب، نظام اسلامي را عامل شكست مذاكرات معرفي خواهد كرد....»
مشابه حرفهاي پاسدار سراج، پاسدار حسين شريعتمداري در سرمقاله كيهان امروز (11 تير )94 با عنوان «خطاي خطرناك!» مطرح كرده است، پاسدار شريعتمداري در اين مقاله نوشته است: برخي شواهد حاكي از ترفند موذيانه‌اي است كه حريف بعد از نااميدي از تحميل يك «توافق‌هسته‌اي بد» ، تدارك ديده و در آستين دارد. ... اخبار و گزارش‌هاي رسيده به كيهان حكايت از آن دارد كه با توجه به تعريف‌هاي متضاد طرفين از «توافق خوب» و ناممكن بودن توافقي كه مجموع خواسته‌هاي ايران و حريف را در خود داشته باشد، آمريكايي‌ها براي خروج از اين بن‌بست راهكاري را پيشنهاد كرده كه گفته مي‌شود تيم مذاكره‌كننده ايران نيز پذيرفته و يا در حال ارزيابي براي پذيرش آن است. طرح آمريكايي‌ها، «تهيه پيش‌نويس يك توافق» بدون امضاي آن است. متن اين پيش‌نويس، به گونه‌اي پيچيده و چند پهلو تهيه شده است كه در آن عبور از خطوط قرمز اعلام شده ايران، وضوح چنداني نداشته باشد. ... قرار است و ايران و 6 كشور گروه 5+1، روز شنبه 13 تيرماه جاري پيش‌نويس مورد اشاره را به كشورهاي متبوع خود ببرند و نظر نهايي مسئولان بلندپايه كشورهايشان را درباره متن ياد شده جويا شوند. پيش‌بيني نگارنده آن است كه بعد از انتقال متن پيش‌نويس به ايران، اوباما و يا يكي از مقامات رسمي آمريكا با صدور يك بيانيه و يا انجام يك مصاحبه، اعلام خواهند كرد كه متن تهيه شده توافق مورد قبول آمريكاست و براي نهايي شدن آن منتظر اعلام نظر مقامات عالي ايران هستيم!. اگر اين پيش‌بيني تحقق پيدا كند،  فاجعه‌اي در پيش خواهد بود. توافقي كه در آن خطوط قرمز ايران رعايت نشده به عنوان پيش‌نويس مورد توافق اوليه تيم‌هاي مذاكره‌كننده قلمداد مي‌شود كه  ايران اسلامي بر سر يك دو راهي قرار خواهد گرفت كه هر دو سوي آن تحميلي و شكننده است. اگر متن پيش‌نويس را بپذيريم، به يك «توافق بد» ...تن داده‌ايم و اگر نپذيريم، اين تلقي به افكار عمومي جهانيان - و احتمالا بخشي از مردم ايران- پمپاژ مي‌شود كه ايران عامل شكست مذاكرات و مانع توافق بوده است
 استفاده از اين خبر با ذكر منبع مجاز است

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر